Pokémon – ett gammalt favoritspel från 90-talet

Precis som många andra av Nintendos stora spelserier var Pokémon det klassiska spelet varje unge spelade under 90-talet, men spelets storhetstid tog inte slut där. Det följde med de små barnen som växte upp för att sedan bli ett populärt spel som hängt kvar än idag till även nästa generation.

Spelkonceptet

För den som är ny och kanske aldrig har spelat Pokémon är det ett RPG spel som vanligen lanseras till Nintendos olika konsoler och plattformar, men på senare tid blivit så populärt att det finns som mobilappar och även MMO-liknande spel på datorn.

I grund och botten går alla spelen ut på liknande vis, då historien bakom spelen är mer eller mindre densamma. Det finns en ondskefull människa som försöker på något sätt utnyttja de små söta djuren som kallas för Pokémon och det är ens syfte som huvudkaraktär att leta och fånga dessa djur för att besegra ondskan. Detta gör man främst genom att slåss mot andra tränare, likt en själv och också möta riktiga gymledare, det vill säga professionella pokémontränare för att ta sig vidare till den sista bossen.

Under tidens gång levlar man upp sina karaktärer så de blir starkare och lär sig nya egenskaper som kan komma till nytta för kommande matcher.

Populära figurer som utmärks i andra spel

Att Pokémon har slagit igenom är kanske inte särskilt förvånansvärt med tanke på att det är ett roligt spelkoncept som går hem hos många. Men att det blivit så populärt att det idag finns många pokemon leksaker som man kan köpa till andra spel eller bara ha som souvenirer där hemma tyder på vilket älskvärt spel det har blivit.

I andra nintendospel som exempelvis Super Mario Smash Bros kan man välja flera av de populäraste Pokémonfigurerna som sin karaktär, trots att de inte har något med spelet handling att göra.

Pokémon Go – en älskad version utan story

Med tanke på den stora fanbasen spelet har, har utvecklarna bestämt sig för att skapa ett Pokémon Go spel som utmynnar i realtid. Detta är ett kul spelkoncept för den som vill bli mer aktiv och ändå kunna spela trots att hon eller han befinner sig utomhus.

Pokémon GO är en mobilapp som gör att du när som helst kan spela spelet. Syftet är att du får upp en karta på var du befinner dig men även var du hittar olika pokémon. Lyckas du fånga dessa pokémon, levlar och uppgraderar dem finns det goda chanser för dig att lyckas slåss mot flera gymledare, det vill säga andra spelare. Men också att du kan vara med i stora raids där du kan få chansen att fånga sällsynta pokémons som bara dyker upp vid dessa tillfällen.