The Outer Worlds

The Outer Worlds är en titel i klassisk Fallout-anda från veteranerna Obsidian Entertainment. Trots ett varmt mottagande rent kritiskt flög spelet något blygsamt under radarn. Detta kan bero på att Obsidian, istället för att utveckla en uppföljare till kända klassiker likt Fallout: New Vegas:https://www.obsidian.net/ alternativt en uppföljare till de omtyckta South Park-spelen, istället skapade något helt nytt.

Detta kan klassas som ett relativt riskfyllt beslut då utveckling av ett spel i en kaliber som denna, kostar miljontals med kronor och tar flera år att skapa.

Ett härligt rymdäventyr

Trots risk och nytänk osar The Outer Worlds av samma familjära känsla man får när man drar igång ett Fallout-spel. Spelet startar med att din karaktär väcks från ett kryogeniskt fryst tillstånd av en (något galen) forskare i ett okänt solsystem. Efter ett introduktionsuppdrag öppnar spelet upp sig avsevärt. Det är nu som Obsidians klassiska spelanda kommer in. Utforska planeterna med ditt skepp, ta beslut som antingen hjälper eller stjälper din uppdragsgivare, levla upp din karaktär, utveckla en ny vänskap med dina kompanjoner och så mycket mer.

Väljer du att hjälpa dina vänner i spelet låser du även upp nya förmågor som kommer till nytta under strider med fienden. Detta är minst sagt en pampig rymdopera som väver samman det bästa från svunnen tid med ny teknik. Visuellt är The Outer Worlds en färgglad upplevelse och varje planet är unik på sitt sätt. Så om du har missat denna härliga titel och letar efter ett rollspel i klassisk Obisidan-anda, rekommenderas The Outer Worlds helhjärtat. Är plånboken lite tunn bör du självklart prioritera ekonomisk förvaltning och rådgivning hyra samt andra nödvändigheter. Är du istället osäker om du vill investera i ett spel för fullt pris hittar du The Outer Worlds emellanåt i reakategorier till reducerat pris.