Rätt utrustning för datorspel

Om du är en äkta gamer har du säkert längtat efter att köpa en bra speldator och rätt utrustning för att kunna spela alla dina favoritspel på de bästa inställningarna. Spelupplevelsen blir så mycket bättre med hög upplösning, bra grafikkort och mycket RAM-minne. För att kunna tillbringa många timmar framför datorn kan du också behöva tänka på ergonomin, som att ha en bekväm gamingstol och hörlurar som sitter bra.

Hos Webhallen kan du enkelt hitta en stationär gamingdator som passar till dina behov. Det finns många fördelar med att köpa just en stationär dator. Den är mer stabil och det är inte lika stor risk att du förstör den genom att spilla läsk på den medan du spelar. Du kan också enkelt modda din dator och sätta in mer RAM-minne, ett nytt grafikkort eller fler hårddiskar vid behov.

Bra tangentbord och headset

Med ett stort tangentbord har du möjlighet att programmera flera knappar, vilket gör det enklare att spela dina favoritspel. Ett mekaniskt tangentbord ger en taktil känsla när du spelar, men om du föredrar förstapersonsspel kan det vara en fördel att i stället köpa ett mer kompakt tangentbord då du förmodligen endast använder ett fåtal tangenter. Det viktigaste när du väljer headset är att det har ett bra ljud och är bekvämt att bära under dina spelsessioner. Många spelare vill helst använda “on-ear”-headset som sitter på örat i stället för ovanför.

Datorspel kontrollerar känslorna

Att spela datorspel kan vara lärorikt enligt en sydsvensk forskningsstudie. Det hjälper oss att kontrollera känslorna och att fatta bättre beslut. En av forskarna som utfört studien heter Petar Jercic och arbetar vid Blekinge Tekniska Högskola. Han menar att spelutvecklare kan dra nytta av deras forskning. I studien utvecklade forskarna ett datorspel där spelaren fick fatta beslut snabbt och samtidigt var utsatt för stress. Spelet utvecklades i samarbete mellan en dansk bank och två universitet.

Samarbete viktigt för bra spel

En annan studie som gjorts på Luleå tekniska universitet visade att utforskning och samarbete är viktigare faktorer än tävlingsmoment för att skapa ett succéspel. Pokémon Go blev ett globalt fenomen när det lanserades under sommaren 2016. Forskarna valde på grund av det stora intresset att ta reda på vad som gjorde mobilspelet så populärt. Att få komma ut i omvärlden och utforska nya miljöer tillsammans med andra barn eller vuxna var några av de viktigaste faktorerna för spelets framgång.

Kraftfull utrustning på e-sportprogram

På Hultsfreds gymnasiums e-sportprogram får eleverna spela datorspel på raster och håltimmar. Datorspelandet varvas med den vanliga undervisningen, vilket har lett till att eleverna tycker att skolan är mer rolig än traditionell undervisning. I klassrummet finns många kraftfulla datorer och utrustning som gör det möjligt för eleverna att utvecklas inom datorspel. Det särskilda upplägget där undervisning och datorspelande varvas gör att eleverna är mycket mer peppade att gå till skolan. Gymnasieprogrammet startade år 2017 och det krävs numera höga betyg för att komma in. Med ett stort söktryck blev 25 elever antagna till höstterminen 2018.