Dataspel som jobb

Jobba med dataspel. Låter det som en dröm? För vissa kan drömmen slå in och bli verklighet. Men du behöver inte bli proffs på Call of Duty eller League of Legends för att arbeta med dataspel. Inte heller behöver du lära dig programmera och bli proffs på att animera perfekta dataspel för försäljning.

Så vad gör man om man verkligen inte har några konstnärliga talanger när det gäller målning och har koordination som en nyvaken mullvad men ändå vill jobba med dataspel? Ett alternativ är, förstås, att recensera dem. Som recensent kan du jobba antingen på egen hand med en blogg eller åt olika företag.

Lugn och ro

Ett problem när man arbetar som recensent av data- eller tv-spel är att många har svårt för att respektera ditt arbete eftersom du “bara” spelar dataspel. Det betyder också att många kanske tycker det är okej att störa oavsett om du spelar eller skriver. Alla som arbetar hemifrån har behov av ett eget kontor, något som kan vara svårt att få till i en liten lägenhet eller, för all del, i ett hus utan extra utrymmen.

Det är också viktigt att du kan sitta rätt när du skriver. Köksbordet har inte rätt höjd och efter några dagars arbete kommer det garanterat kännas i både axlar och armar. Samtidigt kan det vara alldeles för dyrt att hyra ett regelrätt kontor. Lösningen kan vara att hyra in sig på ett kontorshotell.

Kontorshotell hittar du enkelt på nätet. Sidor som https://workaround.io/ ger dig möjlighet att välja mellan flera olika kontor med olika lägen och prisklasser. Ofta ingår också möjlighet till networking i form av olika evenemang på kontorshotellet och du har ofta även tillgång till andra utrymmen som matsalar, mötesrum, gym och receptioner. Det här är den perfekta lösningen för småföretagaren. Förutom att kostnaden är lägre än för en regelrätt kontorslokal så får du också tillgång till städ och en reception utan att det kostar dig någonting extra.

Att kunna arbeta i lugn och ro är guld värt för alla, även för dig som “bara” jobbar med att recensera dataspel.