Dataspel som utvecklar lärandet hos barn

Dataspelen blir allt populärare med tanke på digitaliseringen som råder. Det finns många datorspel på marknaden idag. Datorspel främjar utvecklandet hos barnen där de får använda sin fantasi och kreativitet. Barnen lär sig även att kommunicera med andra människor då vissa spel kräver detta för att lösa en uppgift.

Onlinespel/Pusselspel

Det finns olika slags spel på marknaden idag. I onlinespelen brukar det finnas tävlingsinriktade alternativ där det gäller att kunna kommunicera med andra för att nå ett mål i spelet. Ett populärt onlinespel är Counter Strike Go där du kör tävlingsinriktat i ett lag.

Det finns även pusselspel där barnen behöver tänka till för att lösa ett problem. Ett sådant spel är Portal 2 där du spelar med en annan för att kunna lösa pusslet tillsammans. Det gäller då att kommunicera med den andra spelaren.

Fysisk träning/Strategispel

Nu på sistone har det även kommit spel som kräver fysisk träning. Ett av dessa spel är Just Dance där det handlar om att följa de olika dansstegen som instruktörerna visar på datorskärmen]. Så datorspel behöver inte bara betyda stillasittande utan här finns även träning med i bilden.

Sedan finns det även strategispel där barnen får lära sig att planera. Ett strategispel är Simcity där barnet får använda sin kreativa förmåga och skapa sin lilla stad i spelet. Där kan man välja vart man vill bygga vägar, skolor, byggnader, parker, sjukhus och så vidare. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Byt elbolag

Spelar ditt barn för mycket datorspel att det syns på elräkningen? Då kan det vara bra att se över ditt elbolag. Bytelbolag.se är till för att jämföra och se om det finns något billigare elavtal. Ett bra elavtal kan minska dina kostnader och då behöver du inte oroa dig att räkningen ska bli hög varje gång ditt barn spelar dator. Det är lätt att byta elavtal och det kan göras online.