Populära dataspel

Dataspel har blivit otroligt populära de senaste åren, mycket på grund av att alltfler människor har tillgång till datorer. De allra första datorspelen kommer dock från 80- och 90-talet, men dessa var väldigt enkla spel med få funktioner. Numera är dataspelen väldigt utvecklade och en del människor tjänar till och med pengar genom olika typer av turneringar. Därför kommer denna artikel kolla närmre på några av de mest populära dataspelen i dagsläget.

League of Legends

Ett av de mest populära spelen i dagsläget heter League of Legends och det har utvecklats av tillverkaren Riot Games. Inom spelet finns det numera en mängd olika lag som är faktiska företag med flera anställda. Dessa lag tävlar mot varandra genom olika spelare. I sin tur innebär detta att lagen drivs som faktiska företag, varpå företagslån och liknande kan behövas. Som tur är finns företag som fakturino.se, dem kan hjälpa till med finanserna genom försäljning av fakturor, checkkrediter och liknande.

I League of Legends spelar man fem mot fem och lagen består av verkliga spelare som sitter vid varsin dator. Varje spelare väljer en spelkaraktär som har unika förmågor. Exempelvis är karaktären Trundle ett troll som gör mycket skada med sin hammare. Genom att kombinera rätt karaktärer och ta sig in på motståndarens bas går det ena laget ur matchen som en vinnare.

World of Warcraft

Ett annat mycket populärt spel är World of Warcraft och detta har spelats i flera år. Det är lite annorlunda då man inte spelar i en match, utan när man väl väljer en karaktär så fortsätter man spela som den. I spelet går det att välja mellan en mängd olika karaktärer, exempelvis kan man vara en orch, människa, troll eller dvärg. Därefter går det att välja mellan olika klasser, exempelvis präst, shaman och krigare. När man väl har gjort sin karaktär kan spelet påbörjas. Under spelets gång ökar ens karaktär i nivå genom att döda olika varelser och göra olika uppdrag. För att nå den högsta nivån krävs det flera timmar framför datorn, men många tycker att det absolut är värt det.